Salgs- og markedsføringsledelse

Vi designer og implementerer løsninger som vil produsere mer engasjerte, fornøyde og digitale kunder

I dagens konkurranseutsatte markedsmiljø innebærer kommersielle utfordringer å øke ytelsen ved å tilpasse verditilbudet til kunden, sammen med en betydelig forbedring av produktiviteten i distribusjonsmodellen.

Gjeldende verdiforslag levert til markedsaktører krever et detaljert nivå av spesialisering i definisjonen av trinomialet segment-produkt-kanal. En tilstrekkelig kontroll av disse variablene og solide driftsmetodikker som tillater konstant finjustering av gjeldende definisjoner er hovedutfordringene i det kommersielle området.

Å kombinere "personalisering" og effektivitet krever utvikling av evnen til å formidle til markedet oppfatningen av et "tilpasset tilbud" bygget på en effektiv prosess som gjør det mulig å opprettholde den forventede lønnsomheten til våre uunngåelig "begrensede" ressurser.

Suksess oppnås når de organisatoriske, operasjonelle og teknologiske områdene i selskapet er virkelig kundefokusert, og dermed lar våre kommersielle retningslinjer drives effektivt.

Vår praksis

Hos Management Solutions spesialiserer vi oss på å optimalisere selskapers organiske vekst på grunn av våre programmer for å oppmuntre til kundelojalitet og oprettholde kundeforhold, foreta pris-/avkastningsjusteringer og gjenopplive kommersiell aktivitet.

Vår tilnærming til kommersiell aktivitet er basert på en dybdeanalyse av våre kunders behov, supplert med identifisering av riktig verdikjede for å gjøre oss i stand til å effektivt møte disse behovene.

Vi tilbyr

  • Evolusjon av forretningsmodeller, kundesegmentering og relasjonsmodeller
  • Design og kontinuerlig forbedring av kundeopplevelsen (merkevare, verdiforslag, priser og omnichannel)
  • 360 kundevisjon og Marketing Science - kundeanalyse
  • Kommersielle verktøy fokusert på markedsføringsautomatisering og forbedring av operativ CRM
  • Digital transformasjon av  «customer journeys»
  • Utvikling av ansikt-til-ansikt-kanaler som optimaliserer fotavtrykk, produktivitet og prosesser
  • Digitalisering av distribusjonsmodellen ved å utvikle web, mobilkanal og fjernstyring
  • Kommersiell og operasjonell effektivitet av forretningsmodeller

Relaterte linker